大美督 / 龍尾泳灘泊車泊邊好?

2021年6月23日位於大埔既龍尾泳灘就會開放畀公眾使用,大埔龍尾泳灘長約二百米,設施包括更衣室、淋浴設備和洗手間。泳灘的救生服務時間為四月至十月每日上午九時至下午六時;在六月至八月游泳旺季期間,星期六、日及公眾假期的救生服務時間則會延長至上午八時至下午七時。市民切勿在沒有救生服務的時段游泳,以免發生意外。

龍尾泳灘其實即係喺大美督巴士總站旁邊。為咗配合呢個沙灘嘅啟用,早前已經開放埋龍尾露天停車場,不過因為泳灘嘅啟用,所以已經加咗價,相入面嘅價錢不作準,價錢詳情請參閱泊好先

龍尾露天停車場按我導航
設有70個時租位,無論係去龍尾泳灘定係去大美督嘅你,有咗呢個停車場之後,就唔駛再等錶位喇。而龍尾露天停車場有另一個好處,就係佢去食嘢近好多。泊完車,過條馬路就到餐廳,其實仲方便。而最特別嘅地方,係呢個露天停車場係有八達通入閘機,唔好當佢係一般爛地場呀。

#大埔 #其他泊邊好文章