spot_img

西營盤(海味街)泊車泊邊好?

呢幾年抄牌拖車都好密,真係唔可以再泊低部車走咗去買海味。其實海味街附近都有唔少停車場,今日就等我地為大家介紹吓。

時租日泊
一洲國際廣場$29NIL
粵財大廈$20$120
(08:00-19:59)
中銀信用卡中心$30NIL
縉城峰$24NIL

一洲國際廣場停車場按我導航
睇名你未必知喺邊,但係講馬會或者好彩酒樓就應該好多人識。不過停車場入口喺威利麻街。


粵財大廈停車場按我導航
你見佢咁平就一定知有問題。佢係四星地獄場黎,地獄原因係要入車Lift,仲要部Lift好窄。一部七人車加左右鏡係咁多,仲要係最難玩既尾入頭出。如果你泊五樓都還好,雖然係露天,不過通道闊好多。如果阿叔叫你泊三樓 (機會細啲),一出Lift左右都係柱,考起好多人。呢個場只收現金,有可能要留匙。


中銀信用咭中心停車場按我導航
未泊過,無乜評語。睇落正正常常咁。不過價錢較貴同距離遠咗少少。多數人會泊一洲國際。


縉城峰停車場按我導航
如果你想去西營盤地鐵站、東邊街、正街嗰邊,可以泊縉城峰停車場。有啲人話佢只限訪客,但係我地有車友去泊過完全無問題。但係唔排除要睇門口阿姐面色。


(註:相片取材自Queens18F@Wiki)

#區區泊邊好 #香港島區區泊邊好

spot_img